CASTELLÓ D’EMPÚRIES I PENNAUTIER IMPULSEN UN CENTRE D’ESCRIPTURA OCCITANO-CATALANA

La creació literària s’emmarca en el projecte transfronterer de cooperació cultural TERTROB 

 

L’Ajuntament de Castelló d’Empúries i la Commune de Pennautier, municipi occità del Llenguadoc-Rosselló i al departament de l’Aude, estan desenvolupant una iniciativa cultural transfronterera sense precedents que té per objectiu el desenvolupament d’un interessant treball literari en occità i català al voltant de l’època medieval i del món dels trobadors.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Per aquest motiu, l’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha escollit l’escriptor Josep Torrent Alabau (Bellcaire d’Empordà, 1956), reconegut narrador especialitzat en novel·la històrica, per tal de dur a terme el treball literari per la part catalana. Entre altres novel·les Josep Torrent ha publicat L’estranya desaparició de la Laura i Ibrahim; l’any 2011 va guanyar el 15è premi de narrativa Montserrat Roig amb Tot aplicant la llei, i el 2012 va guanyar el Premi Ramon Muntaner de Literatura Infantil i Juvenil amb la novel·la Abans de la batalla. El passat mes de gener de 2014 ha estat premiat amb el primer certamen del Memorial Agustí Vehí de narrativa amb la novel·la La sang és més dolça que la mel.

2012-10-05_IMG_2012-09-28_00.42.24__VGR003L3006_174023.jpg

 

Per la part occitana, Pennautier compta amb la col·laboració dels escriptors Miquel Decor i Miquèla Stenta, que desenvoluparan una creació literària conjunta amb el mateix denominador cultural comú, l’època medieval i la cultura dels trobadors, tot posant una èmfasi especial en les relacions històriques, culturals i politiques entre Occitània i Catalunya i en concret amb la llegenda de Na Loba de Pennautier i el comte Hug IV d’Empúries.

 

El treball literari, que es realitza durant el primer semestre de 2014, serà finalment publicat en forma de llibre amb les dues creacions literàries, l’occitana i la catalana, per a la seva difusió. El Centre d’Escriptura Occitano-Catalana és la darrera activitat prevista del projecte cultural transfronterer TERTROB EFA 172/11, cofinançat pel Fons de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

ABANS DE LA BATALLA2.indd