Dijous Gras al Trabuc!

La celebració de les feses tradicionals catalanes a les escoles és una tradició que s’ha mantingut al llarg del temps, i que, avui en dia i degut a la barreja multicultural que hi tenim, és més necessari que mai de continuar, per donar a conèixer als nouvinguts, i als que no ho són tant, la riquesa de la nostra cultura.

Una d’aquestes celebracions, que havia baixat una mica d’intensitat en quant a la seva celebració era la diada de dijous gras, prèvia al carnaval, on era costum menjar botifarra d’ou i coca de llardons ( o de greixons, com també en diuen). I el que fèiem les escoles de Castelló, i la majoria de les del nostre país, era fer una petita sortida a peu cap a algun indret del poble i fer una berenada, tot intentant que els nens i nenes portessin de casa alguna de les menges que marcava la tradició.

Aprofitant aquest fet, fa tres anys els mestres de cicle superior de les escoles de Castelló vam plantejar la possibilitat de fer un berenar conjunt en una zona prou àmplia per permetre jocs i activitats diverses, i vam escollir el Trabuc com a punt de trobada per a aquesta finalitat.

Després de valorar positivament l’activitat, els mestres d’educació física van proposar d’organitzar una activitat que fos engrescadora, integradora i que barregés els alumnes dels diferents centres, i van muntar una cursa d’orientació amb els nens i nenes de 5è i 6è del Ruiz Amado i del Joana d’Empúries, que va resultar molt entretinguda i que la canalla va gaudir molt, si més no majoritàriament. I un cop acabada, jocs diversos, dinar i al cap d’una estona, tornada als centres.

Aquest any, vista l’acollida de l’activitat, l’hem repetit, amb la sort de poder-hi incorporar els alumnes del Bruel, que per primer cop tenen alumnes de cicle superior. I que hem comptat amb la col·laboració de l’ajuntament amb la infraestructura i ens van muntar un pont de sortida i arribada que feia molta patxoca, així com amb l’obsequi d’una aigua i un buff per a tota la mainada.

No cal dir que ha valgut molt la pena poder repetir aquesta jornada i que l’any que ve repetirem, si el temps hi acompanya.

CIMG7878