Fem un cafè amb ….. Els càmpings del nostre municipi, una oferta consolidada i d’alta categoria

Pensant en la propera temporada turística ens hem posat en contacte amb els responsables dels càmpings del nostre municipi per tal de conèixer de primera mà aquest sector, de gran pes a l’economia turística municipal. Castelló d’Empúries i Empuriabrava compta amb 5 càmping i 3.346 unitats d’acampada.

Els càmpings de les comarques de Girona, i del nostre municipi en particular, són capdavanters a Europa, amb una oferta consolidada estable i d’alta categoria. Compten amb premis i guardons de gran prestigi que posicionen i avalen la qualitat de les infraestructures, els equipaments i els serveis que ofereixen i que afegeixen valor als establiments, i de retruc, també, a la destinació.

MasNou (1) 8-piscina_clim1 04 Piscina f4

 

 

 

 

 

 

Hem parlat amb els càmpings Castell Mar, Laguna, Mas Nou, Nàutic Almatà  i Rubina Resort.

El Càmping Castell Mar es va inaugurar l’any 1974 amb el nom de Vora Mar. El 1988 adoptà el nom actual. La seva capacitat és per a 1.200 persones. Disposa d’una nova piscina des de 2011. Una de les novetats principals de Castell Mar és que disposa del primer restaurant per a gossos de l’Estat espanyol. L’any passat es va inaugurar, també, un servei de dutxes per a gossos

El Càmping Laguna va ser fundat l’any 1968. Hi ha 737 parcel·les i 70 bungalows. Oferim una àmplia gamma de serveis de qualitat: supermercat, restaurant, animació, escola nàutica, piscina climatitzada, etc. En els últims anys hem aconseguit diversos premis i distincions atorgades, d’una part, per les empreses de turisme i guies alemanyes i neerlandeses més importants amb mencions d’institucions “Top”, o europees com el distintiu ambiental EMAS i ISO 14001. Actualment seguim treballant per mantenir-los.

El Càmping Mas Nou es va inaugurar el 1973 i compta amb 450 unitats d’acampada. Disposa de tots els serveis (piscina, instal·lacions esportives, supermercat…).  Recomanat per ANWB, Zoover etc.  També ha obtingut el Certificat en ISO 9001.

El Càmping NÀutic Almatà data del 1971 i disposa d’unes 1.000 parcel·les, totes  dotades amb tots els serveis que busquen i necessiten els nostres clients com piscina, tennis, pàdel, zona de jocs, restaurants, bars, supermercats, sanitaris, etc…. i molt especialment una magnífica platja i uns canals navegables.

El Càmping Rubina Resort, de primera categoria, 600 parcel·les, 100 de les quals amb bungalows. Les 12 ha que ocupa el càmping es troben dins del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, en una zona catalogada com a agronatural. Ens han atorgat el Diploma Turístic de la Generalitat, ens puntuen molt positivament en les principals guies de càmpings, i ens els últims anys sortim com l’establiment millor valorat d’Empuriabrava en els webs de viatges com TripAdvisor i Zoover.

slideBungalows1 LaMugaMasNou (1) LaMuga_laguna (1) Canales_carousel bungalow4

 

 

 

 


 

-1. Quin perfil de turista teniu al vostre càmping?

Castell Mar: El client principal del càmping és de tipus familiar i bàsicament francès. Des de la inauguració del restaurant caní s’ha incrementat en un 25% la clientela que ve al càmping amb un animal de companyia.

Laguna: Majoritàriament la clientela és estrangera (holandesos, alemanys, belgues, etc.) durant la temporada baixa i part de la temporada alta, excepte al mes d’agost, que són les famílies franceses i espanyoles les més habituals.

Mas Nou: El perfil del nostra client és bàsicament familiar amb nens, tret de la temporada baixa en què també trobem turisme de la tercera edat.

Bàsicament, holandesos, belgues, catalans, francesos i anglesos i minoritàriament alemanys, danesos, suecs i italians.

El nostre client valora bàsicament la tranquil·litat, la seguretat, la netedat i en general  la qualitat de les instal·lacions.

Nàutic Almatà: El nostre client és predominantment familiar, amb nens petits o joves, que aprecien la nostra tranquil·litat, ja que poden moure’s per tot el càmping sense restriccions i gaudir amb les activitats que els organitza el nostre equip d’animació, etc. Es tracta de famílies que busquen llibertat i l’obtenen en unes instal·lacions com les nostres.

Rubina Resort: Ens vénen molts holandesos i belgues; després francesos i també alemanys i del país, és clar. En els últims anys notem una baixada del nombre de turistes alemanys i un augment de clients de Catalunya i Espanya. Els atractius que es valoren? … clarament és turisme de sol i platja, es passen quasi tot el temps a la piscina i a la platja. Per tan, és importantíssim que faci bon temps! De fet, els dies amb núvols i pluja veus força cares malhumorades. S’ha d’entendre: molts d’ells fan un viatge de més de 1.000 km en cotxe i és per trobar el sol i la calor que no tenen on viuen. Dit això, els clients que vénen al nostre càmping crec que són dels que més es mouen pels voltants, ja que a menys d’1 km tenen el centre d’Empuriabrava, molt a prop troben desenes de restaurants, botigues, supermercats… Gairebé tots ja vénen preparats amb les seves bicicletes i fan molt ús dels carrils bici d’Empuriabrava. Pel que fa a visitants (que no pernocten), ens trobem a molta gent d’Empuriabrava, Castelló i Roses que vénen a menjar al restaurant o bé paguen per anar a la piscina que, amb 60 m de llarg es segurament la més llarga de tota la província.

-2. Alguna anècdota curiosa o interessant en la història del càmping? Algun personatge?

La Laguna: Als nostres bungalows es va gravar fa un parell d’anys un videoclip de David Civera.

Rubina Resort: Tenim una història llarga i interessant. Inicialment les 12 ha del càmping actual estaven dividides en tres càmpings. En 1978 se’n varen comprar i ajuntar, i el tercer en 2001. Abans del 1978 l’aigua potable s’havia de portar en camions, els terrenys s’inundaven amb la mínima pluja i la recepció era una caravana petita. Tot això ara queda molt lluny. El 2012 vam canviar el nom, de Càmping Internacional Amberes a l’actual de Càmping Rubina Resort.

També hi ha les moltes històries dels clients: alguns d’ells vénen des de fa més de 30 anys, així que ens trobem des de parelles que s’han conegut aquí, a enamoraments més o menys exitosos entre clients i treballadors, gamberrades de grups de joves… Una de les particularitats que un càmping té és que hi ha molts més nens i joves que en un hotel o un conjunt d’apartaments i això comporta que s’hagi de vigilar més, tant a la piscina, per evitar accidents, com a les nits, per poder descansar sense sorolls.

– 3. Què valora el turista del nostre municipi? quins penseu que són els nostres punts forts i quins els nostres punts febles?

Castell Mar: Valora el fet d’estar situat dins del Parc dels Aiguamolls de l’Empordà i estar en contacte directe amb la natura.

La Laguna: El punt fort del nostre càmping és estar situats al costat del mar, així com del Parc Natural. Famílies amb diversos interessos poden gaudir de naturalesa i/o platja. A més d’això, als clients poden anar fins a Empuriabrava caminant per la platja o amb bicicleta pel pont.

Mas Nou: Valora l’oferta complementària, tant cultural, esportiva com de paisatge (parc aiguamolls, cicloturisme, platges, etc.).

Nautic Almatà: L’entorn paisatgístic, cultural i les extraordinàries platges. Si a tot això li afegim els serveis de tot tipus que els oferim, és de justícia considerar el nostre municipi com a ideal per al turista. En el cantó negatiu, i tenint present que al nostre client hem de proporcionar-li novetats que l’ atraguin i esbalaeixin, s’hauria d’agilitzar l’excessiva reglamentació que restringeix les idees que voldrien implantar les empreses del sector. Hauríem d’anar sempre un pas endavant, cosa que no fem, i podríem quedar relegats per altres destins més àgils.

Rubina Resort: El clima i les platges són clau perquè ens visiti gent de, per exemple, França, Holanda i Alemanya. Per a nosaltres és bàsic tenir a prop la platja de la Rubina i la platja Gran d’Empuriabrava. Els clients valoren positivament que aquí normalment les platges estiguin netes, endreçades, amb bons serveis de xiringuitos. També que estan vigilades per socorristes i que no hi ha gaires robatoris. Ens trobem que cada cop ens ve més gent que porta gossos i, per tant, és molt important que a la platja de la Rubina hi hagi una part on els hi puguin portar. Soms un dels pocs càmpings on es pot tenir gos a quasi tots els bungalows i, per descomptat, a les parcel·les d’acampada.

Per altra banda hi ha el problema de què fer quan fa mal temps. Part ho ha de proposar el càmping i en els darrers anys hem obert un gran lounge bar, hem engrandit l’snack-bar i supermercat… Fan falta llocs d’interior on passar hores còmodament. Encara ens queda per molt per fer. L’altra part és poder fer alguna activitat al municipi i aquí encaixen per exemple el túnel del vent d’Empuriabrava, el Butterfly Park, la visita a  la basílica de Castelló, el Museu Dalí a Figueres, Girona amb les seves botigues i el barri antic…

En general, punts forts d’Empuriabrava podrien ser el clima, les platges, el paisatge, la bona comunicació en cotxe des de la autopista més el fet que ens trobem molt a prop de la frontera amb França, la facilitat per moure’s pels voltants amb unes bones carreteres, relativament pocs robatoris, moltes places d’aparcament a Empuriabrava, una bona relació qualitat/preu en allotjaments turístics, els nombrosos supermercats, botigues, restaurants, pubs…

Un punt feble clar crec que és la degradació de la zona comercial de Sant Mori, així com la percepció que Empuriabrava és una urbanització massa concentrada, amb cases petites, adossades, jardins petits o inexistents, blocs d’apartaments amb mala estètica… El color blanc de casi totes aquestes construccions fa que aquests defectes quedin encara més evidenciats quan no fa sol.

Hi ha punts forts dels quals se’n deriven de febles. Per exemple, els canals d’Empuriabrava, que són un punt fort per als qui tenen una casa amb amarrador i que també donen particularitat al poble, per contra, com que gairebé totes les embarcacions són a motor durant temporada alta a la platja de la Rubina hi ha molt soroll, per la qual cosa la platja perd qualitat. Un altre punt fort, l’aeròdrom, és molt bo per als practicants de paracaigudisme i per dinamitzar la zona, però no obstant també es motiu de queixa per la quantitat d’avionetes que passen  per sobre nostre. La guia de càmpings ADAC, la més coneguda a Alemanya, posa als càmpings de Castelló d’Empúries el comentari que és possible que hi hagi molèsties a causa del soroll de les avionetes.

– 4. Com ha afectat la crisi econòmica al sector del càmping?

Castell Mar: Com que la majoria dels nostres clients provenen de França i altres nacionalitats, l’impacte de la crisi econòmica s’ha notat molt menys que en altres sectors turístics

La Laguna: És un càmping de caràcter familiar i no és estrany trobar diverses generacions que tornen al càmping:  fills i néts segueixen venint.

Mas Nou: En general hem hagut de fer un esforç complementari per atreure els nostres clients fent noves inversions en els establiments. Tot i així  ha disminuït  la intensitat de la demanda

Rubina Resort. La crisi econòmica ens ha afectat. Primer, en la disminució de clients i, després, en el fet que les estades siguin més curtes i la despesa en el supermercat i restaurant/bar hagi baixat clarament. Per altra banda hi ha hagut una pujada d’impostos i del preu del aigua i de l’electricitat. Així doncs hi ha menys marge de beneficis i, per tant, menys diner per poder invertir.

Notem també que el client és més sensible a les pujades de preu i valora molt més el ràtio qualitat/preu.

Nàutic Almatà: El fet de tenir una clientela de procedència molt diversa dilueix en part els efectes de la crisis, però és innegable la seva incidència, amb un impacte menor que en altres sectors.

– 5. Com es presenta la propera temporada turística?

 Castell Mar: Les previsions són força bones. Hi ha un increment de reserves respecte l’any passat.

 Mas Nou: Encara és aviat per fer previsions, però volem ser moderadament optimistes.

Nàutic Almatà: Esperem que molt similar a la campanya passada.

Rubina Resort. Així com els holandesos tenen el costum de reservar ja durant desembre i gener, molts d’altres països reserven més a última hora. Hi ha, doncs, una bona part d’incògnita. Jo crec que anirà bé. En el nostre cas valorem molt el que el client ens digui que ha quedat content de la seva estada, i crec que l’any passat la majoria ens ho van dir. En els darrers anys hem fet un gran esforç per millorar instal·lacions, tot i apujant molt poc els preus.

– 6. El món del càmping ha canviat moltíssim en els darrers temps, adaptant-se a les noves demandes turístiques. Com veu el seu futur? com creieu que evolucionarà?

 Castell Mar: Evolució igual a segmentació. Aquesta és la nostra filosofia. Per això hem apostat per crear un càmping ANIMAL FRIENDLY, fet que ens distingeix de la resta i ens fa únics.

 Mas Nou: En general, cal pensar en una oferta singularitzada  per a cada tipologia de client.

El denominador comú, la qualitat del servei .

Nàutic Almatà: El campista fa temps que ha deixat de ser el turista pobre. En l’actualitat sol tenir un nivell econòmic superior a la mitjana, disposa d’un equipament i exigeix unes instal·lacions molt cuidades i d’alt nivell. El futur el veiem positiu, ja que la tendència a viure i gaudir  dins la natura s’aconsegueix àmpliament en els càmpings.

Rubina Resort. En purament càmping, és a dir parcel·les d’acampada, hi ha hagut la tendència de cada cop caravanes més grosses, autocaravanes que semblen al final gairebé autobusos. Jo crec que aquí ja s’ha arribat al límit, ja que difícilment pot ser pràctic portar una caravana o autocaravana encara més gran. Per la part dels càmpings tenim l’assignatura pendent d’adaptar-nos millor a aquest canvi. Això és molt difícil, car i necessita temps: parcel·les molt més grans, carrers més amples, més potència d’electricitat, més escomeses d’aigua…

Pel que fa als bungalows, es busca cada cop més comoditat, una estètica millor… però també és important el ràtio qualitat/preu, sobretot perquè en la majoria dels casos qui va de vacances a un càmping és una família amb nens, i ja se sap que amb nens hi han més despeses i costa més estalviar. El repte és oferir cada cop més però conservant preus raonables.