La platja d’Empuriabrava ja és de gestió municipal

IMG_5469


L’Ajuntament rep la concessió per 30 anys del Passeig Marítim d’Empuriabrava

Per primer cop, en tota la història d’Empuriabrava, el passeig Marítim passa a ser responsabilitat municipal.

Amb aquesta concessió l’Ajuntament podrà portar a terme les obres de reurbanització i millora del front de mar d’Empuriabrava.

Per al proper estiu es realitzaran treballs de neteja i adequació, una posada a punt: Es demoliran paviments obsolets, instal·laran dutxes i passeres noves, s’equiparan les zones de jocs infantils i petanca, s’instal·larà l’escola de vela, adequació d’una pista esportiva a la zona de la bocana.

La Generalitat ha atorgat en data 4 de març de 2015 i per un període de 30 anys la concessió administrativa del Passeig Marítim d’Empuriabrava, atès que l’anterior concessió es va extingir el 2011.

IMG_5489 IMG_5468

DSC04620IMG_5547

 

 

 

 

El projecte:

Els serveis tècnics municipals han redactat el projecte bàsic de remodelació del passeig marítim amb les actuacions que es portaran a terme en el domini públic maritimoterrestre.

Aquest projecte es realitzarà en diverses fases.

Una primera i abans de l’estiu consistent en una posada a punt per poder disposar de les platges per a la temporada turística.

Les obres que si realitzaran seran treballs de neteja i adequació, demolició de paviments obsolets i també:

–         Trasllat i adequació de les pistes de petanca

–         Instal·lació de l’escola de vela municipal al marge esquerra de la Muga

–         Instal·lació d’un parc de salut

–         Instal·lació de dues zones de jocs infantils

–         Instal·lació d’una zona esportiva “workout”

–         Adequació de la pista esportiva a la zona de la bocana

–         Instal·lació de sis passeres noves de formigó.

–         Instal·lació d’un nou mòdul de dutxa adaptada a persones minusvàlides

–         Instal·lació i/o millora de les 8 dutxes que hi ha actualment en aquesta platja

–         Enderrocament del mini golf

–         Enderrocament de les dutxes d’obra (actualment en desús).

–         Eliminació del paviment de l’antiga pista d’atraccions

8ok

Tenint en compte que les obres al passeig s’aturaran durant la  temporada turística, s’aprofitarà per planificar i realitzar els tràmits administratius necessaris perquè un cop passat l’estiu es puguin iniciar les obres de remodelació dels edificis destinats a restauració i/o espais d’oci. També la instal·lació de nou paviment i la total reinstal·lació de l’enllumenat públic.

L’actual edifici central es convertirà en 4 establiments per donar un òptim i variat servei de restauració per a tots els usuaris. Els altres tres locals que actualment hi ha a la platja, es remodelaran per donar una imatge homogènia i mediterrània a tota la platja. S’hi instal·laran lavabos públics i gratuïts, adaptats a persones amb mobilitat reduïda.

També s’ampliarà el paviment del costat de la platja per tal que hi puguin circular més còmodament els vianants, les bicicletes, els esportistes etc.

Finalment s’allargarà el carril bici de la via verda fins fer-lo arribar a la bocana del port, passant pel costat de l’avinguda.

El cost de tot el projecte és d’uns 3.200.000 € i la durada aproximada de les obres es preveu en tres anys.

La platja d’Empuriabrava té una llargada de 1,2 km i una superfície de 75.000 m2.

Una mica d’història

L’any 1971 es va atorgar a l’empresa Ampuriabrava SA la concessió per ocupar els terrenys de domini públic maritimoterrestre del tram de platja comprès entre els rius Muga i Salins, al terme municipal de Castelló d’Empúries. Posteriorment, la Dirección General de Costas, l’any 1994, autoritza la transferència de la concessió a favor de Servicios Náuticos SL.

Aquesta concessió es va autoritzar per 40 anys i per tant va finalitzar l’any 2011. L’antiga concessionària en va demanar una pròrroga que la Generalitat de Catalunya va desestimar per extinció de la concessió.


DSC04614
DSC04613 DSC04611