Soterrament de contenidors a Castelló d’Empúries

logo

Actualment la gestió de la recollida d’escombraries, tant de la fracció rebuig com la de selectiva, es fa a través dels contenidors convencionals situats a la via pública. El servei de recollida està organitzat en funció de l’època de l’any, a l’hivern les freqüències són més reduïdes i a l’estiu, considerada temporada alta, les freqüències i les rutes són més nombroses.

Amb un servei que actualment funciona, l’Ajuntament vol donar un pas endavant per millorar la imatge del municipi i alhora afegir un valor qualitatiu a les àrees a on es concentren els punts de recollida d’escombraries. Per això, l’Ajuntament, juntament amb l’empresa de neteja municipal, estan duent a terme un estudi de viabilitat de soterrament dels contenidors d’Empuriabrava i Castelló d’Empúries.

Aquest projecte, previst a llarg termini degut a la seva envergadura, preveu el soterrament de tots els contenidors convencionals ubicats en superfície. L’objectiu principal és aconseguir millorar l’estètica del municipi, tant a l’eliminar la imatge dels contenidors en carrers concorreguts com també a millorar la higiene d’aquests punts d’escombraries, a on normalment s’hi acumulen grans quantitats de residus a tot el seu voltant. Els efectes positius sobre les zones comercials són evidents i suposen una revalorització dels carrers.

 

Cenet_contenidors (2)

 

 

Cenet_contenidors (1)

 

 

 

A l’esquerra, una àrea d’aportació convencional; a la dreta, una mostra d’àrea d’aportació soterrada.

 

Primer es contempla soterrar els contenidors de les vies més freqüentades,  com és el cas de tota la zona de Sant Mori, Fages de Climent i també tot el Passeig Marítim. Posteriorment s’anirien realitzant la resta de fases en què s’ha dividit el projecte.

Paral·lelament també s’ha realitzat un estudi per la millora dels punts de recollida d’escombraries situats al centre històric de Castelló d’Empúries, donat que el seu soterrament és inviable per les dimensions dels seus carrers i el reduït espai per poder col·locar-hi els contenidors soterrats. En aquest cas, s’optarà per dignificar els espais d’aportació dels residus, de manera que es guanyarà en qualitat d’imatge i d’higiene harmonitzant l’entorn històric i urbà.