Un 2015 ple de propostes

L’Ecomuseu-Farinera té programat per a aquest any 2015 el seu projecte cultural, que inclou tota l’activitat del museu al llarg de l’any.

Dins del projecte global del museu, els programes que tenen més repercussió en el públic general són els d’activitats, difusió i exposicions, que tenen per objectiu atraure nous públics, fidelitzar el públic actual i aglutinar al museu activitat entorn el patrimoni cultural i natural, fent molta incidència en el territori. S’hi inclouen també actuacions mancomunades amb altres entitats culturals i museus de les comarques gironines.

Aquest any 2015 se segueix amb la programació d’activitats periòdiques que tenen com a objectiu atraure a un públic variat al llarg de l’any. En la seva majoria tenen format de tallers, els quals es programen mensualment i tenen gran acceptació entre el públic familiar,encara que també hi ha la Fira del pa i altres activitats en col·laboració amb altres entitats. S’organitzen també en funció del calendari, i tenen el format de promocions, jornades de portes obertes, visites guiades temàtiques, etc.

Tallers familiars

 

El programa educatiu del museu també segueix programant diverses activitats, pròpies i en col·laboració, que van des de la formació de professors, participació en activitats educatives de la comarca i les activitats pròpies.

El museu acollirà també activitats vinculades a les entitats de custòdia de la natura del territori, des de les associacions fins als parcs naturals, entitats amb les quals fa temps que es treballa però amb les que s’ha intensificat la relació arran de la posta en funcionament de l’espai EmpordàNA’T.

La gran aposta del museu aquest any, però, és la programació d’exposicions temporals, de producció pròpia, en coproducció i itinerants, totes elles amb activitats paral·leles destinades a la creació de coneixement i amb la voluntat d’arribar a un ventall de públic ampli i divers.  La més important serà “Rosada i Blat”, un projecte expositiu en el qual portem treballant des de mitjan 2014,i que es produirà el darrer trimestre de l’any. Hi haurà també una segona exposició, “Anima naturae”, coproduïda amb altres museus i entitats culturals de comarques gironines, i finalment acollirem algunes exposicions en itinerància com són “El Pa i la guerra”, fotografies de la Col·lecció Joaquim Sañé, “Producte local, valor afegit! Passat Industrial”, fotografia industrial de Frank Gómez i  “Atrapa l’energia”.

D’altra banda, el museu cedeix també els seus espais per a l’organització d’activitats per part d’altres particulars o entitats sense ànim de lucre. Per a aquest any 2015, ja són tres les exposicions d’artistes del territori que acull el museu.Una altrefactorrellevant per al museu és el fet que les exposicions de producció pròpia tenen itinerància pel territori.

L'exposició Paisatge Latent a  la Biblioteca de Sant Pere Pescador

 

 

 

 

 

 

 

 

Amb aquest programa cultural el museu acompleix amb les seves funcions museològiques, a la vegada que genera un ús social de l’equipament i en fa retorn social. Totes aquestes activitats culturals generen la visualització del museu, que fa que cada vegada sigui més conegut i tingui més presència entre la ciutadania de la comarca i del territori de les comarques gironines. Val a dir que el Programa Cultural 2015 de l’Ecomuseu-Farinera compta amb el suport de la Diputació de Girona i del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.